Gewichtsverlies kan een uitdaging zijn, maar kleine veranderingen in je dagelijkse keuzes kunnen een groot verschil maken. Ik noem dat ook wel eetswitchen, afkomstig van de Engelse term foodswitching. Een simpel maar krachtig hulpmiddel die je kan helpen bij dit proces is bakspray of cooking spray

Mijn naam is Anki Willemsen, voedingsdeskundige, obesitas-expert en bovenal founder van de Lazyfitgirl Methode. Dé methode die jou laat afvallen in 6 simpele stappen.

1. Minder verzadigd vet, meer smaak 

Bakspray maakt het mogelijk om gerechten in te vetten met een minimale hoeveelheid olie. Hierdoor kun je genieten van dezelfde smaakvolle resultaten, maar met aanzienlijk minder calorieën uit vet. Dit is vooral gunstig voor gebakken gerechten, waar traditioneel veel olie voor wordt gebruikt. Door een bakspray te gebruiken scheelt dat zo’n 1,5 gram verzadigd vet per keer! Minderen in verzadigd vet is niet alleen belangrijk bij het afvallen. Het verkleint ook de kans op hart- en vaatziekten. 

2. Gelijkmatige verdeling van olie

Bakspray zorgt voor een gelijkmatige verdeling van olie op de oppervlakte van je pannen en bakvormen. Dit betekent dat je minder olie nodig hebt om ervoor te zorgen dat je voedsel niet aanbakt. Hierdoor verminder je de calorieën en vet-inname zonder in te leveren op de kwaliteit van je maaltijden. 

3. Controle over portiegrootte

Een spuitbus bakspray maakt het gemakkelijk om precies de juiste hoeveelheid olie toe te voegen aan je gerechten. Dit helpt je bij het beheersen van je portiegroottes en het beperken van je inname van verzadigde vetten, wat essentieel is voor succesvol gewichtsverlies.

Soorten bakspray in de Lazyfitgirl shop

Vanaf nu vet je supersnel je bakplaat, pan, cakevorm en ander kookgerei in met deze vetvrije PAM Baking spray. Niet alleen komen al je baksels probleemloos uit de vorm dankzij het no-stick principe, bestuiven met bloem hoort vanaf nu óók tot het verleden met deze spray. Een super spray dus die niet mag ontbreken in je keukenkast! De spray bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen. 

lazyfitgirl bakspray

Kortom, bakspray of cooking spray is een perfect hulpmiddel als jij wilt afvallen in vetmassa. Het helpt je om controle te houden over de hoeveelheid olie die je gebruikt, zonder in te boeten aan smaak. Het is een kleine aanpassing die een groot verschil kan maken in je reis naar een gezonder en fitter leven. 

Ik hoop dat je deze blog nuttig vindt!