Sociale media barst van de fitgirls die vele uren in de sportschool spenderen en daarbij hun afgetrainde lichamen trots laten zien. Je voelt je al snel tekortkomen met dat ene lesje Zumba in de week.


Dit artikel is bedoelt voor jou, als de sportschool gewoon niet je ding is. Of dat je in ieder geval niet de tijd of energie hebt om daar vele uren per week door te brengen. Want laten we eerlijk zijn. Zo’n fit lijf willen we allemaal wel, maar je hebt gewoon nog zoveel andere dingen te doen. Ik ga jou in dit artikel vertellen dat het helemaal niet onmogelijk is om fit te worden en af te vallen, ook als je een druk sociaal leven hebt! 


Mijn naam is Anki Willemsen, voedingsdeskundige, founder van de Lazyfitgirl Methode waarin ik vrouwen leer afvallen zonder dieet, door te eetswitchen naar gezondere keuzes. Vanaf mijn 12e had ik overgewicht en eetbuien. Toen ik stopte met streng diëten en ging eetswitchen vanuit liefde voor mijn lichaam, ben ik 25 kilo afgevallen zonder dieet en zonder sportschool! Mijn kennis geef ik inmiddels door aan duizenden vrouwen in mijn Transformatie Cursus, op een laagdrempelige manier en voor iedereen toepasbaar.


Als moeder van drie kinderen begrijp ik helemaal dat het onmogelijk is om heel veel tijd voor jezelf over te houden. Of je nu werkt of niet, je leven draait om het gezin en je wilt ook je familie en vriendinnen nog zien. Tenminste, ik ben blij als ik af en toe weer eens naar de kapper kan ;-)  Daarnaast heb ik de ziekte narcolepsie waardoor ik 24/7 slaperig ben. Maar dankzij het eetswitchen heb ik veel meer energie en dat geeft me een gevoel van fitheid, dat mijn leven heeft veranderd en dat gun ik jou ook. 


Afvallen en gezond leven hoeft dus, ondanks jouw drukke leven, niet onmogelijk te zijn. Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om overgewicht te verliezen en je vetverbranding te verhogen, is je eetpatroon veranderen. Geloof het of niet, maar 90% van afvallen is echt voeding. Bewegen is super belangrijk om fit en gezond te zijn. Ook is bewegen belangrijk om je stress te verlagen, waardoor je minder snel naar zoetigheid of een vette hap grijpt. Je hoeft echter niet als een malle te sporten en voor bewegen hoef je helemaal niet naar de gym. Integendeel, ik ben 25 kilo afgevallen zonder ook maar een sportschool van binnen te zien. In deze blog geef ik zes waardevolle tips om meer beweging toe te voegen aan je leven en het afvallen een extra boost te geven.

 

1. Maak een planning

Het is belangrijk om een planning te maken en jezelf een doel te stellen om écht meer te bewegen. Als je niet van sporten houdt, zul je waarschijnlijk meer gemotiveerd zijn als je iets doet wat je leuk vindt.
Heb je altijd al eens willen dansen? Doe dan een danscursus bij jou in de buurt. Of wil je de drempel lekker laag houden? Er staan ontzettend veel leuke gratis dans work-outs op YouTube. Ik heb een lijst van mijn favorieten samengesteld op mijn YouTube kanaal.

Houd je van wandelen en de natuur, maak dan een afspraak om met een vriendin te gaan wandelen. Wanneer je weet wat je gaat doen en wanneer je dit gaat doen, is de kans groter dat je je eraan houdt. Ik maak zelf elke zondag een planning voor mijn beweging en neem deze door met mijn partner. Je kunt hiervoor de Lazyfitgirl Leefstijl Planner gebruiken.

bewegen met you tube

 

2. Beweeg gedurende de dag

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om vijf dagen per week naar de sportschool te gaan. Gelukkig zijn er manieren om meer beweging in het dagelijks leven te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld de trap nemen in plaats van de lift, wandelen naar je werk of naar de supermarkt, stofzuigen, dansen tijdens het koken of de afwas doen terwijl je staat. Als je gedurende de dag meer beweegt, zal je uiteindelijk meer calorieën verbranden en afvallen.

traplopen en meer bewegen

 

4. Maak bewegen leuk

Probeer een vorm van beweging te vinden die je echt leuk vindt, zoals dansen, zwemmen, fietsen, roeien, yoga of tennis. Wanneer je iets doet wat je leuk vindt, ben je gemotiveerder om het op de lange termijn vol te houden en ga je er zelfs naar uitkijken. Maak er een gewoonte van en geniet van alle positieve effecten van deze extra beweging.

thuis bewegen

 

5. Maak van bewegen een gewoonte

Jij bent een gewoontedier! Dat is goed nieuws want alles wat een gewoonte is, gaat bijna vanzelf! Het duurt ongeveer negentig dagen om van een activiteit een gewoonte te maken. Probeer daarom een vast moment op de dag te kiezen om te bewegen. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om elke dag na het ontbijt een ommetje te maken of na het avondeten te gaan wandelen. Zodra het een gewoonte is geworden, gaat het bewegen gemakkelijker en wordt het een vast onderdeel van je dagelijks leven.

bewegen als gewoonte

 

6. Maak het extra leuk

Hierbij nog wat extra tips om bewegen nog leuker te maken, waardoor de kans groter is dat je het gaat doen.

  • Ga proeflessen doen van allerlei sporten die je leuk lijken.
  • Vraag in je vriendinnengroep wat zij aan sporten doen en kijk of je kunt aanhaken.
  • Start een wandelclubje met leuke moeders uit je omgeving of die je kent van school.
  • Luister eens naar een luisterboek of podcast tijdens het wandelen. Of bel tijdens het wandelen met een vriendin of je moeder. Ik gebruik daar zelf een koptelefoon voor.
  • Speel spelletjes met het gezin tijdens een wandeling in het weekend.
  • Het is heerlijk om te fietsen of te wandelen met je favoriete muziek.
  • Rijd met de auto naar een mooi stuk bos om te wandelen, op een voor jou nieuwe plek.
  • Tot slot is een dagje een stad bezoeken ook een fijne manier om lekker te struinen. 

wandelen met vriendin

Ga je mijn tips toepassen? Ik vind het super leuk om dat te zien! Maak er een foto van en deel het op Instagram, leuk als je mij wilt taggen op @lazyfitgirlmethode!

Heel veel plezier en succes!