Heb jij last van snaaibuien en heb jij het gevoel dat je te weining wilskracht of discipline hebt om het snaaien te stoppen? Ik heb goed nieuws voor je, want stoppen met snaaien heeft weinig met wilskracht te maken. Je moet het ook niet in één keer willen stoppen, maar in kleine stapjes afbouwen.

Afvallen is een inside job. Met ongezond eten in overvloed, is het belangrijk om de oorzaken van bepaald eetgedrag aan te pakken. Snaai jij teveel? Ik help je graag op weg met 5 tips.

Zet vandaag de eerste stap!


Tip 1: Vermijd toegevoegde suikers bij je ontbijt.


Door voedzaam te ontbijten zonder toegevoegde suikers ben je lang verzadigd en heb je niet die energiedip rond 10 uur, waarbij je lijf om koekjes vraagt. Check de Lazyfitgirl ontbijtrecepten.


Tip 2: Oordeel niet over je eetgedachten.

Het is oké om die hele zak chips leeg te willen eten of dat hele pak koekjes. Onze innerlijke criticus bestempelt deze gedachten vaak automatisch als 'fout’. Juist dan creëer je spanning, waardoor je eerder overeet.


Tip 3: Je bent niet je gedachten, je hebt ze alleen.

Door oké te zijn met je gedachten, kun je ze makkelijker laten overwaaien. Je hoeft er niet altijd meer naar te handelen.


Tip 4: Merk eens op: ‘’Hé, ik merk dat ik behoefte heb om te snaaien.’’

En zet vervolgens een timer op 30 minuten. In die tijd kun je nadenken over waar écht behoefte aan hebt en vervolgens de keuze maken.


Tip 5: Schrijf je onderliggende gedachten eens uit.

Welke oplossingen kun jij bedenken om je emoties te begeleiden, zonder dat je daar eten voor nodig hebt. En als je ervoor kiest om iets te eten, zou je dan voedzaam en minder voedzaam kunnen combineren?

Tot slot wil ik jou het volgende meegeven: ga voor een leefstijl waarmee je een blijvend resultaat kunt creëren, zonder dat het voelt als volhouden. Kies voor een nieuwe benadering vanuit liefde voor je lijf, dat nu al helemaal goed genoeg is!