Ina

Hallo mooi mens,

Wat ontzettend fijn dat je de tijd neemt om mijn woorden te lezen en jezelf de kans te geven om weer letterlijk en figuurlijk in je vel te gaan zitten. Dat is namelijk precies wat deze methode mij gebracht heeft.

Na mijn rock bottom periode (juli 2019 kwam ik thuis te zitten met een burn out) waarin ik zowel geestelijk als lichamelijk verschrikkelijk in de knoei zat, wist ik dat ik eerst mijn mindset beter moest gaan maken om weer stapjes vooruit te kunnen zetten. Het was te veel om beide tegelijk aan te pakken. Na 4 maanden thuis geweest te zijn, maakte ik mijn eerste nieuwe stapjes en koos ik een compleet andere baan (en ergens ook weer niet!) om ervoor te zorgen dat ik niet opnieuw op hetzelfde punt terecht te komen. Zo ging ik, na bijna 13 jaar, uit mijn droomvak: dierverzorgster en solliciteerde ik op een baan als interieurverzorgster. 
Ook maakte ik de keuze om niet meer 40 uur per week te gaan werken, maar rond de 32 uur per week. Dit om de broodnodige lucht te creëren die ik als hoogsensitief persoon nodig heb om de dagelijkse prikkels te kunnen verwerken en thuis ook nog mens te kunnen zijn voor manlief en de honden. Ik ben nu nog dagelijks onwijs blij met dit besluit!

Mijn zusje was al een tijdje actief met deze methode en 5 juli 2020 ging voor mij de knop om! Ik was qua mindset enorm veranderd op een positieve manier, maar mijn uiterlijk weerhield me er voor een groot deel van om echt te kunnen zijn wie ik wilde zijn en wie ik wist dat ik kon zijn. Dus ik downloadde de Eetswitch Guide en ging er (zoals ik alles aanpak) voor de volle 100% voor! 
Ik had voor mezelf een aantal doelen op papier gezet die ik graag wilde behalen:
- minder gewrichtspijn
- weer kunnen lachen naar de reflectie in de spiegel
- conditie en energielevel verbeteren
- geestelijk en lichamelijk lekker in mijn vel zitten qua uiterlijk en gezondheid

Op mijn conditie na (ik hou écht niet van sporten en ga dit mezelf ook niet opleggen) heb ik al deze doelen ruimschoots behaald en dan ook nog eens in een overtreffende trap waarvan ik niet wist dat het kon. Dagelijks voel ik een enorme dankbaarheid dat ik dit zo mee mag maken.

Waar het succes van de methode ligt? Voor mij in het feit dat het voor de persoon geschreven is en niet voor de massa (denk aan weekschema's, porties man/vrouw, enz). Iedereen kan het doen, ongeacht je leeftijd, je situatie, je beginpunt. Doordat je vanuit jezelf gaat werken (wat lust ik, wat vind ik prettig, wat past binnen mijn ritme qua werk/rpivé, enz) creëer je een lifestyle die is ingericht op jouw leven en je dus past als een goed zittende spijkerbroek ;-) 

Je ziet misschien dat ik nooit een streefgewicht heb gehad. Dat klopt! Ik ben er vanaf dag 1 van overtuigd geweest dat, wanneer ik op deze manier mijn voedingspatroon invul, dat de rest (verlies in cm en kilo's) goed zou komen. Mijn lichaam geeft aan wat het nodig heeft en ik mag ervoor zorgen dat ik hiernaar luister. De foto's zeggen denk ik genoeg dat dit voor mij erg goed werkt. Ondertussen ben ik ontelbare NSV's verder en wil ik niet meer anders! Nog veel te leren en dat is helemaal goed. Ik ben nooit uitgeleerd en het hoeft niet perfect (geschreven door een ware perfectionist, dus hoppa met die Non Scale Victorie).

Liefs Ina