Bananenbrood

Bananenbrood

Ontbijt, lunch, tussendoortje
Bereidingstijd: 110 minuten

Ingedriënten

Basis: 

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram volkorenmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 8 gram (half zakje) bakpoeder
  • Scheutje melk (ca 15 ml)

Toevoegingen:

  • 15 gram honingvervanger 
  • 10 gram pure chocolade (hoog % cacao), in kleine stukjes gesneden
  • 25 gram ongezouten noten, fijngesneden.
  • Kaneel naar smaak
  • Scheutje vanille aroma
Bereiding
  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175 graden.
  • Doe 3 van de 4 bananen, de eieren, melk, honingvervanger, kaneel en vanille aroma in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
  • Doe in een andere kom de droge ingrediënten (meel en bakpoeder) bij elkaar.  Roer dit door elkaar en spatel het door het bananenmengsel. 
  • Spatel de fijngesneden noten en stukjes chocolade erdoorheen. 
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm. Giet het beslag in de vorm.
  • Halveer de laatste banaan en leg deze boven op het beslag.
  • Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Recept van: @noor_lzfit