Zoete aardappelsoep met paprika en linzen

Diner
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 3 - 4
Ingedriënten
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram zoete aardappel
- 2 (oranje) paprika’s
- 3 takjes verse oregano of 1 el gedroogde oregano
- 1 blokje groentebouillon minder zout
- 240 gram linzen uit blik
- 40 gram pompoenpitten
Optioneel:
- Volkoren naanbrood
- 6 el sojaroom
Bereiding
- Snijd de knoflook, de rode ui en de paprika's. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Haal de blaadjes oregano van de takjes. Snijd de peper fijn.
- Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en rode ui in 2 minuten. Voeg hier de zoete aardappel en paprikablokjes aan toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg 750 ml water en het blokje groentebouillon toe. Dek de soep af en laat deze 15-20 minuten zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
- Giet de linzen af en spoel schoon. Voeg de linzen toe aan de soep en kook 2 minuten mee. Verhit een koekenpan en rooster de pompoenpitten totdat ze beginnen te 'poppen'. Let op: gebruik hier geen olie voor.
- Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de pompoenpitten. Voeg eventueel nog wat sojaroom en een volkoren naanbrood toe.
Recept van: @FoodLies