Bruschetta met appel, geitenkaas en honing

Bruschetta met appel, geitenkaas en honing

Voorgerecht, hapje
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingedriënten
  • Volkoren stokbrood
  • Kruiden: knoflook, peper & zout
  • 4 el olijfolie
  • 60 gr geitenkaas (op kamertemperatuur)
  • 15 gr honingvervanger
  • 1 appel in schijfjes gesneden
  • 1 handje walnoten fijngehakt
Bereiding
  • Snijd het brood in sneetjes van 2 cm en leg ze op een bakpapier op een bakplaat
  • Meng de olijfolie en de kruiden
  • Smeer de broodjes in met de olie
  • Bak de broodjes +/-10 min op 180 graden in de oven (boven- en onder)
  • Doe de geitenkaas in een bakje en meng het met de honingvervanger
  • Verdeel de geitenkaas over de afgebakken broodjes
  • Garneer vervolgens met een paar partjes appel + strooi er wat walnoten overheen
  • Eventueel wat extra honingvervanger over de gehele broodjes

Tip: Geitenkaas is in principe een mooie en lekkere smaakmaker, dus in kleine hoeveelheden is het zeker LFG-proof. Kijk of er geen toegevoegde suiker (zoals honing) in zit en pak diegene die het laagste zit in verzadigde vetten.

Recept van: @tessa_lazyfitgirl