Tessa

Ik ben Tessa, ik ben getrouwd en heb 2 kindjes (van 3 en 1 jaar oud). Al mijn hele leven struggle ik met mijn gewicht. Ik heb meerdere diëten geprobeerd, maar daar viel ik slechts een aantal kilo mee af. Daarnaast probeerde ik wel regelmatig te sporten, maar door mijn overgewicht had ik veel last van mijn knieën en dit belemmerde het sporten weer. Toen ik zwanger raakte van mijn oudste dochter, was ik op mijn zwaarst. De kilo's die eraan kwamen tijdens mijn zwangerschap vond ik verschikkelijk. Mijn dochter bleek koemelkallergie te hebben en aangezien ik borstvoeding gaf ben ik voor haar 9 maanden lang op dieet geweest. Dat viel lekker af! Maar helaas kwam dat er weer aan toen ik weer normaal ging eten.

Bij mijn tweede zwangerschap begon ik lichter dan mijn eerste, maar ik kwam bijna het dubbele aan. Nog nooit was ik zo zwaar geweest. Echt niks in mijn kast paste nog. Mijn conditie was ver te zoeken en het sporten kostte veel moeite. Toch pakte ik het sporten weer fanatiek op. Die kilo's moesten en zouden eraf. In januari 2020 startte ik weer met sporten en in maart begon de lockdown. Daardoor viel het sporten weer weg.
Ik was ondertussen ook bij een diëtiste gestart, maar die vertelde mij eigenlijk niks wat ik nog niet wist. Dus zocht ik verder. Op een mama Facebookgroep vroeg ik naar ervaringen met Weight Watchers. Misschien zou dat de oplossing wel zijn. Twee meiden zeiden in hun reactie dat zij de Lazyfitgirl Methode volgden en ik dat eens moest gaan bekijken. Een gratis methode, dat is toch bijzonder in deze commerciële tijd. Wat een goed initiatief! Ik ben begonnen met de Eetswitch guide, ben de Lazyfitgirl Methode en veel ambassadrice's gaan volgen op Instagram. Wauw, wat zag dit er goed uit en wat aten zij lekkere dingen. Dat wil ik ook was mijn eerste gedachte.

In november 2020 ben ik gestart met één voor één de eetswitches door te voeren. Al snel gingen de kilo's eraf en voelde ik mij een stuk beter in mijn vel. Het verbaasde mij hoe makkelijk dit eigenlijk ging. Ik mag eten wat ik lekker vind. Ik kan allerlei voedzame recepten koken en bakken. En ik vind het super interessant hoe voeding in elkaar zit, dit past helemaal bij mij! Wat al snel niet meer paste, waren mijn broeken! Ook mijn shirts begonnen ruim te zitten. Ik kon weer aan wat ik achterin de kast verstopt had. Inmiddels is bijna de hele inhoud van mijn kledingkast te groot.

Dat was niet de enige verbetering die ik merkte: Ik voel mij energieker, zelfs als we een slechte nacht met de kinderen hebben gehad. Ik heb geen opgeblazen/zwaar gevoel na maaltijden meer. Ik geniet bewust van mijn eten en krijg er energie van om dingen uit te proberen. Ik ben inmiddels 15 kilo kwijt en vele centimeters. Ik heb weer zin om te bewegen en ben zelfs begonnen met sporten via YouTube filmpjes. Ik heb geen last van mijn knieën meer en minder last van mijn onderrug. Ik vond het woord 'lifestyle' altijd een beetje voor über fanatiekelingen, sorry! Maar nu 5 maanden later hoor ik toch echt bij dat clubje met een nieuwe levenstijl in plaats van een dieet.

Ik ben die meiden van Facebook dankbaar die mij op deze methode gewezen hebben. Ik heb zoveel geleerd en wil nog zoveel meer leren! Ik vind het heel erg interessant wat voeding met je doet op meerdere vlakken en dus niet alleen qua gewicht. Daarom volg ik nu de Lazyfitgirl Academy ook nog. Zodat ik straks echt alle ins en outs weet van de methode en dit ook kan uitleggen aan wie het horen wil. Ik ben heel erg blij met de kilo's die weg zijn, maar nog veel blijer met de andere non scale victorys die het mij gebracht heeft! Ik gun dit iedereen die last heeft van zijn gewicht, zelfbeeld en andere klachten! Ik hoop dat deze methode snel meer bekendheid krijgt en zodat mensen hun toevlucht niet meer zoeken in een beperkt dieet.