Talitha

Maart 2020 kom ik via Instagram Anki tegen en ga haar volgen. Ze heeft een methode ontwikkeld, de Lazyfitgirl Methode om blijvend af te slanken. Dat vind ik interessant, na mijn zwangerschappen en drie kinderen op de wereld gezet te hebben ben ik de 70 kilo snel voorbijgegaan. Behoorlijk veel dieetpogingen gehad, van Sonja Bakker, tot calorien tellen maar nooit had het blijvend resultaat en vooral het volhouden was onmogelijk, de eerste drie weken gaat het nog wel op wilskracht maar daarna neemt dat met de dag af!

Ik volg Anki een tijdje tot ik besluit haar methode te gaan volgen. Op de verjaardag van mijn oudste zoon meet ik mezelf, weeg ik mezelf en lees de eetswitchguide. Heel veel dingen zijn best logisch maar wat me vooral aanspreekt is dat ze zegt: take it slow, probeer alles je eigen te maken, beloon jezelf niet met eten. Dat is echt een valkuil voor me, hoe vaak heb ik niet de neiging om te zeggen, nu heb je het verdiend, neem maar lekker iets te snacken.

Vol goede moed begon ik. Switchte naar volkoren (dat deed ik al veel), hield mijn ontbijt eens flink onder de loep (daar werd veel winst behaald) en ging labels lezen. En wat schrok ik van de hoeveelheden suiker die in dingen gestopt zijn, waarvan ik dus dacht dat ze gezond waren. Dus verving ik de gezoete havermout met kaneel door gewone havermout. Ik leerde mugcakes maken en bananenbrood. Na de eerste zes weken was het resultaat fantastisch! Ruim 5 kilo afgevallen en een heleboel centimeters kwijt!