Linda

Ik heb al vele malen geprobeerd om af te vallen. Toen ik in 5 Havo zat door te sporten en niet te snoepen. Ik viel af maar toen ik wel weer ging snoepen kwam ik net zo hard aan. 

Voor onze bruiloft in 2016 ging ik 3 keer per week sporten. Hiermee viel ik ook af en zat ik strakker in mijn vel. Ik was echt trots op wat ik had bereikt en nam mij voor om dit na de bruiloft vol te houden, maar dat lukte niet. Ik bleef wel sporten maar niet zo fanatiek als voor de bruiloft. 

Op een gegeven moment wilde ik zwanger worden en hiervoor wilde ik ook afvallen, maar dat lukte niet. Ik werd zwanger en toen was het niet meer verstandig om af te vallen, ik woog toen 83 kilo. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 15 kilo aan en ik bleef gelukkig onder de 100 kilo. Daar wilde ik echt niet overheen! Na de zwangerschap raakte ik vrij snel veel kilo's kwijt, maar ik bleef een tijd hangen op 87 kilo, dat bracht ik terug naar 85, maar daaronder kwam ik niet. Hier baalde ik ontzettend van en ik was niet blij met mijn lijf. 

Toen kwam ik in de zomer van 2019 de Lazyfitgirl Methode tegen en in oktober 2019 ben ik gestart met een Instragrampagina en als ambassadrice, dit gaf een enorm goed gevoel. De centimeters gingen er stap voor stap af en de kilo's ook. 

De grootste NSV's van 2020 zijn dat ik een broek in maat M pas, spijkerbroek naar maat 30 en met kerst een jurk maat M. Hier ben ik echt heel erg trots op. 

Mijn grootste eye openers zijn geweest dat ik onbewust enorm veel suiker naar binnen werkte. Als tussendoortje mee naar het werk een Sultana of een andere "gezonde" koek, hier schrok ik echt van! Daarnaast is het zo fijn dat je naast de gezonde voeding ook echt lekkere dingen kan eten die je het waard vindt, zo heb je niet het gevoel dat je aan het diëten bent.   

Voor iedereen die wil gaan starten wil ik zeggen: denk in kleine stapjes. Geef jezelf een klein doel en kijk niet direct naar een aantal kilo. Meet echt je maten op want daaraan zie je pas echt goed wat er met je lichaam gebeurt en wat er verandert. De weegschaal is leuk maar dat laat niet de totale lichamelijke verandering zien. Wees trots op jezelf, ook als je een kleine stap hebt gehaald en word niet boos als het niet lukt (dit heeft bij mij ook even geduurd hoor, denk niet dat het allemaal in één keer van een leien dakje ging :-)).