Chantal

Ik ben Chantal, 33 jaar oud en mama van een super lieve dochter van bijna 6 jaar. Op mijn 4e jaar werd ontdekt dat ik een bloedvatafwijking had in de hersenstam. Op mijn 6e ben ik daaraan geopereerd en ze konden helaas nog niet alles weg halen. Na de operatie flink aan de Dexamethason, waardoor ik als kind enorm veel ben aangekomen omdat er geen rem op werd gehouden. In mijn puberteit kreeg ik weer bloedingen in de hersenstam, dus op mijn 18e weer geopereerd door een Amerikaanse arts. Ik was eindelijk genezen, maar werd met een linkszijdige verlamming wakker op de IC en rechts verlamd in het gezicht. Jaren gerevalideerd en gelukkig uit de rolstoel gekomen, maar de verdere verlamming is helaas gebleven.

Nu kampte ik al jaren met overgewicht door de medicatie en door een verkeerd eetpatroon. Heb tal van diëten geprobeerd en allemaal zonder blijvend succes. Zelfs de diëtiste wist het niet meer. Ik wilde een verwijzing naar de afdeling gezond gewicht in het Erasmus. Na allerlei testen bleek dat ik niet kon afvallen doordat ik ben geopereerd in een bepaald gebied in de hersenstam die dus die stofjes doorgeeft. Dit was blijkbaar beschadigd en ik at volgens hen erg gezond op dat moment en kon verder niet veel meer doen. De opties die ik kreeg was een gastric bypass of medicatie, maar die moest nog getest worden. Ik heb besloten dat niet te doen want mijn lichaam was nu verder gezond en wilde dat zo houden.

Afgelopen juni 2020 kwam ik de methode van Anki tegen. Ik dacht: ik heb niks meer te verliezen na al mijn pogingen en begon met het e-book en maakte stap voor stap de eetswitches. Alles stap voor stap gevolgd en bleek ineens te gaan afvallen. Het ging niet snel op de weegschaal, maar de cm's gingen wel drastisch naar beneden. Ik kon het gewoon niet geloven dat het mij eindelijk lukte. Ik voelde me echt zoveel beter, niet meer opgeblazen en kon veel beter naar het toilet. Begon veel meer energie te krijgen ook juist voor mijn dochter want was altijd moe. Ik loop zo'n 5x per week een km of 6,7. Hier had ik voorheen erg moeite mee en loop het nu zo zonder struggles.

De methode van Anki heeft mij echt laten inzien dat iedereen kan afvallen, ook juist ik, die in het ziekenhuis te horen kreeg dat het niet meer mogelijk was zonder hulp. Ik ben nu in totaal 14.3 kg kwijt en ben er nog niet. Ik wil graag nog 15 kg kwijt en dat gaat me op deze manier samen met de weekplanner absoluut lukken. Ik geloof weer in mezelf en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Laat je nooit zeggen dat het niet kan want ook jij kunt het. Ik kan en wil deze methode iedereen aanraden want je merkt haast niks van de eetswitches die je maakt en kunt nog steeds lekker eten. Niks is verboden en daarom heb je ook geen cravings meer. Voor mij heeft dit echt mijn leven veranderd en kan het iedereen aanraden.