Aloïs

Januari 2019. Ik was foto's en filmpjes aan het terug kijken van mijn vakantie in Mexico (december 2018). Hier ben ik toen erg van geschrokken. Ik vond mezelf enorm en ik schaamde me ervoor dat ik het zo ver heb kunnen laten komen. In februari 2019 kwam ik op Facebook een advertentie tegen van een sportschool bij mij in de buurt en halverwege het invullen van het aanmeldformulier kapte ik het af, maar op de een of andere manier ben ik later die week toch gebeld door de eigenaar... Mijn avontuur begon. 1x sporten in de week. HIIT, 30 minuutjes. Zooo veel spierpijn en het koste me zoveel moeite, maar toch doorgezet.

Ik wilde het deze keer goed doen. Strenge diëten en shakes heb ik vroeger geprobeerd. Dit beviel me niet en viel er niks mee af. Dus ben gaan googlen en zoeken naar andere manieren van eten en leven. Toen kwam ik de Lazyfitgirl Methode tegen. E-book gedownload, geprint en aan de slag!

Eetswitches waren moeilijk in het begin. Gelukkig met kleine stapjes ging het steeds beter! Wel merkte ik dat ik nog veel snoepte en snackte 's avonds. Ik ben toen keihard geweest. Frisdrank, snacks en snoepjes uit huis en ook niet meer kopen. Dit werden op een gegeven moment bewuste genietmomenten. Sporten ging me makkelijker af en dat werd steeds meer. Van 1x naar 2x in de week naar nu 5x in de week. HIIT 30 minuutjes per keer. 

Ik merkte heel erg aan mijn kleding dat dit allemaal te wijd en te groot werd. Mensen om me heen zeiden dit ook op een gegeven moment tegen me. De shirtjes en de hempjes die eigenlijk te klein waren, gingen steeds mooier zitten en veel fijner en vooral die bh die niet meer in je rug snijdt... verademing. Bevestiging. 'Je bent enorm goed bezig! Trots zijn op jezelf'. Dit is iets wat ik bijna dagelijks tegen mezelf zeg.

De eerste keer kleding kopen in een kleinere maat was gek. Eerste wat ik deed was dezelfde maat pakken die ik altijd pakte. Ik hou van leggings. Ik leef erin. Ik hou niet van spijkerbroeken. En in een keer was die 2xl legging veel te groot en zakte van m'n kont af. 
Ik heb al jaaaaaren 1 spijkerbroek in m'n kast liggen.. dat was/is mijn doel: die broek weer aan kunnen. Op dit moment kan de broek aan! Feestje! Overwinning! Ik was en ben zo blij. Helaas kan de knoop net niet dicht, dus we gaan nog even door met lazyfitten en bewust genieten. 

Ik heb er nu bewust voor gekozen om 1x in de week, op een vaste dag, op een vast tijdstip op de weegschaal te gaan staan. De kilo's gingen (en gaan nog steeds!!!) er goed vanaf! 0.5 tot 1kg per week gemiddeld. Ik kreeg/krijg hiernaast ook begeleiding vanuit de sportschool met voedingstips en vervangende producten. 

Nu op dit moment ben ik 50kg afgevallen. Ik heb de eetswitches gehouden. Eet bewuster, als ik trek heb en niet meer uit verveling, en geniet meer van het eten. En ja, af en toe bestel ik lekker sushi, patat of wat anders! Maar af en toe moet kunnen. Het leven moet wel leuk blijven!
Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, maar dat komt vanzelf. En ja, af en toe heb ik ook een dip en dan gaat er niks af in gewicht maar er komt dan ook niks bij. Dat 'verlies' neem ik voor lief, kijk naar mezelf in de spiegel. Zeg tegen mezelf dat ik enorm trots op mezelf ben dat ik zover ben gekomen! En ga weer door. Morgen weer een dag. Bewust blijven eten. Lekker sporten en zeker af en toe bewust genieten van een stuk chocola of een lekker bord vol met sushi!