Noor

Tijdens mijn derde zwangerschap bleek ik zwangerschapsdiabetes te hebben. Ik stond onder streng toezicht van een diëtiste en kreeg door haar begeleiding en het vele prikken inzicht in wat suikers met mijn lichaam doen. Door het strenge dieet merkte ik al snel dat mijn duizelingen en mijn vermoeidheid minder werden en dat ik mijn energie terug begon te krijgen. Er werd mij verteld dat de diabetes na de bevalling weer weg zou gaan, maar dat het wel beter was als ik zo min mogelijk suikers zou gaan eten. Ik ken mezelf best goed en wist meteen dat ik het op deze manier nooit lang vol zou kunnen houden. Alle diëten die ik tot nu toe na mijn zwangerschappen heb gedaan gingen immers ook maar héél even goed. Om daarna weer 2x zo hard terug te vallen. De positieve effecten wilde ik dus wel graag behouden en haar advies wilde ik echt wel meenemen, maar dan wel op een andere manier. 

Gelukkig kwam ik aan het einde van mijn zwangerschap de Lazyfitgirl Methode tegen. Daar werd ik erg enthousiast van. Na Anki eerst even anoniem gevolgd te hebben, ben ik 1 maand na mijn bevalling echt begonnen. Ik ben me gaan verdiepen in de Eetswitch Guide en ging hier stapje voor stapje mee aan de slag. 

Mijn energie was veel beter dan na mijn eerste 2 zwangerschappen. De kilo’s duurden iets langer. Mijn lichaam moest even wennen aan mijn nieuwe manier van eten. Maar ook dat gaat nu heel goed. Ik heb geen enkel moment het idee gehad dat ik iets niet mocht en toch pas ik al mijn kleding van voor mijn zwangerschap(pen) weer.

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en eet alles waar ik zin in heb. Weliswaar met wat aanpassingen, maar voor vrijwel alles is een mooie eetswitch te bedenken. Uiteraard ging het niet meteen vlekkeloos. Ik heb me echt heel goed ingelezen, ben veel dingen gaan uitproberen en ben mezelf ook echt wel af en toe goed tegengekomen. Maar het mooie is dat het dankzij de Mindset Guide steeds weer is gelukt om het meteen weer op te pakken. Geef het dus de tijd en doe alles in kleine stapjes. De rest komt dan echt vanzelf.