Henrike

Eind oktober 2019 ben ik gestart met de Lazyfitgirl Methode van Anki. Inmiddels ben ik een heleboel centimeters en een flink aantal kilo’s kwijt en vooral veel energie, plezier en zelfvertrouwen rijker.

Hoeveel centimeter en hoeveel kilo ik nu exact kwijt ben? Geen idee, want ‘yes!’ die nummers zijn niet meer belangrijk! De foto’s zeggen genoeg toch?

Wat in mijn ogen de grootste succesfactor is van de Lazyfitgirl Methode is de aandacht voor je ‘mindset’ en de kennis die je opdoet m.b.t. voeding. Je mág alles, er zijn geen ‘verboden producten’, je leert alleen een gezonde relatie aan te gaan met eten. Want: Als jij heel erg zin hebt in iets wat minder voedzaam is, maar je zou het wel een 8, een 9 of 10 geven, dan ga je daar zonder schuldgevoel van genieten. En je leert ook ‘nee’ zeggen tegen producten die niet voedzaam zijn en voor jou geen 8 of hoger waard zijn. 

Bij mij heeft het ertoe geleid dat ik me al gauw (binnen een paar weken) veel fitter ging voelen en daardoor veel ging wandelen en sporten. Inmiddels is dit helemaal ingebouwd in mijn dagelijks leven, dat is zo fijn!
Ik vind het bovendien ook echt win-win dat mijn kinderen nu zien hoe een gezond leefpatroon eruit ziet, geen moeder die óf lijnt óf veel ongezond eet, maar een moeder die bewuste keuzes maakt en écht geniet van zowel gezonde maaltijden als genoeg bg’s oftewel ‘bewuste genietmomenten’.

Op alle vlakken van mijn leven is mijn levenskwaliteit toegenomen: Ik zorg beter voor mezelf, ik heb meer energie voor mijn gezin en mijn werk. En ik heb zelfs dusdanig veel energie en zelfvertrouwen gekregen, dat ik – als moeder van vier jonge kinderen – ook nog met een vierjarige HBO opleiding aan het conservatorium ben begonnen. 

Enerzijds heb in het gevoel alsof ik al jaren op deze manier leef, zo is het al ‘ingeburgerd’, anderzijds voelt het alsof ik nog maar net begonnen ben, zo leuk vind ik het om er bewust mee bezig te blijven, o.a. door het volgen van mede lazyfitgirls die vaak ook heerlijke recepten/ gerechten posten. Dat geeft inspiratie en dat maakt dat ik ook na soms wat minder bewuste dagen heel snel weer lekker en gezond eet.